23. december 2019: Hans Helge Jensen er død

Hans H. Jensen (th.) i Tivoli 2016 med Morten Speich Jørgensen.
Foto fra Morten Speich Jørgensen.

Det er med stor sorg, at jeg må meddele, at vort mangeårige foreningsmedlem og medarbejder på museet Hans H. Jensen er død i en alder af 69 år.

Hans blev tirsdag 17. december fundet død på bopælen i Solrød Strand.

Hans havde været medlem af SHS siden 1988 og han havde regelmæssigt sin gang på Sporvejsmuseet, hvor han fungerede som både vognstyrer, konduktør, billetsælger og kioskpasser. Selv på dage, hvor Hans ikke havde meldt sig til tjeneste, kom han ofte spontant forbi og snakken gik livligt i køkkenet.

Hans stammer fra Kastrup, hvor han var skolekammerat med Morten Speich Jørgensen. Hans var oprindelig udlært finmekaniker og havde sit virke på Storno. Da de lukkede i Danmark og flyttede til Irland, fik Hans tilbud om at flytte med, men han valgte at blive i Danmark. Han blev efterfølgende buschauffør og har været ansat hos en lang række af Hovedstadsområdets busselskaber. De tre seneste ansættelser var hos De Blå Omnibusser i Holte, Lokalbus i Køge og Anchersen. Han havde sit virke hos Anchersen siden 2015 og gik også på pension derfra, men vedblev med at være tilknyttet Anchersen på timelønnet basis.

Hans havde stor interesse for modeltog – startede med H0, men valgte i 2006 at gå over til størrelse N. Efter sigende har han en stor samling af lokomotiver og vogne, men en egentlig modelbane fik han aldrig bygget sig.

Hans deltog ofte i foreningens udlandsture – senest var han med i Dresden i september i år – og han var en ualmindelig behagelig rejsekammerat.

Ellers havde han stor interesse for smalsporsbanerne i Harzen, som han besøgte adskillige gange og på forskellige årstider. Han var også musikinteresseret og hans store idol var den tyske sangerinde Helene Fischer. Han rejste ofte til Tyskland for at høre hendes koncerter.

Da Morten Speich Jørgensen gerne vil deltage i bisættelsen, men først har mulighed for at komme til Danmark sidst i januar måned, planlægges bisættelsen afholdt i Valsølille Kirke fredag 31. januar kl. 13.00 med efterfølgende mindesammenkomst, muligvis i de nye foreningslokaler i Magasinet på museet. Museet var det sted, som Hans følte sig mest knyttet til – derfor også valget af Valsølille Kirke.

Det er trist at miste endnu en medarbejder i en alt for tidlig alder.

Æret være Hans Helge Jensens minde

Mikael Lund / SHS Formand