17. juni 2020: Mock-up af letbanevogn kommer til Sporvejsmuseet.

Onsdag den 17. juni ankom en mock-up af en letbanevogn til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.

Mock-up'en udstilles i Valby remise og suppleres med en udstilling om Hovedstadens Letbane som fra 2025 skal binde Ishøj og Lundtofte sammen med et moderne og højklasset transportmiddel.

Mock-up'en giver mulighed for at prøve ind- og udstigning af dørene, sidde i sæderne og se farvevalg i kupeen
Foto: Morten Engelbrecht.

Hovedstadens Letbane er den tredje letbane som etableres i Danmark. I Aarhus har letbanen nu kørt i nogle år og dækker dels det nære Aarhus og dels strækningerne til Odder og Grenå. I Odense arbejdes der på letbanen og den forventes at åbne i tredje kvartal 2021.

Letbanen kommer med en flot, karakteristisk og synling grøn farve. Foto: Morten Engelbrecht.

Mock-up'en kom på en blockvogn fra Tyskland og 3 medarbejdere fra det firma som har bygget mock-up'en, var med for at assistere med indløftning, udpakning og den efterfølgende montering af de dele som var blevet fjernet af hensyn til transporten.

Mock-up'en viser det flotte indre i de kommende letbanevogne. Foto: Morten Engelbrecht.

Mock-up'en er bygget for tyske Siemens - leverandøren af hovedstadens letbanetog - som led i forberedelserne til bygningen af letbanens tog. Modellen er i fuld størrelse og viser den forreste fjerdedel af et letbanetog.

Mock-up'en har været brugt til at træffe beslutninger om designet af letbanetogene: Dørbredde, sædeplacering, sædetyper, farver, belysning, skiltning og en lang række andre elementer.

Det bliver Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, som kan vise de besøgende, hvordan næste generation af moderne sporvogne kommer til at tage sig ud.

Mock-up'en suppleres med en udstilling om Hovedstadens Letbane. Foto: Morten Engelbrecht.

Udover selve mock-up'en kan man bese en udstilling med plancher og tekst om den kommende letbane i Hovedstaden.

Velkommen på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og i Valby Remise.

Museet har åbent lørdag og søndag fra 10-17. I sommerperioden fra tirsdag 30. juni til fredag 7. august er der åbent alle dage fra 10-17 undtagen mandag.

Læs også under Presse.