Denne forside er dedikeret til information om udstillingen "Sporveje i Gladsaxe - i går og i morgen".
Klik her for den normale forside samt en video om linie 16 ved overgangen til busdrift.

Sporveje til Gladsaxe - i går og i morgen

Til og med onsdag 29. januar 2020 vises på Gladsaxe Hovedbibliotek en udstilling, som Sporvejshistorisk Selskab og Sporvejsmuseet har ydet væsentlige bidrag til.

Udstillingen er åbnet for de besøgende.

Udstillingen fortæller om sporvognslinie 16, der blev oprettet 1920 og fra 1924 betød en væsentlig forbedring af trafikforbindelserne mellem Søborg og København. Sporvognstrafikken fortsatte til 1962, da linie 16 blev afkortet til Emdrup Torv, og buslinie 43 overtog trafikken til det centrale København.

Udstillingen er placeret i bibliotekets forhal.

Resten af sporvognslinie 16 blev omstillet til busdrft i 1970 som hovedstadens tredjesidste sporvognslinie.

Formand for Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm Mikael Lund og overvognstyrer Palle Hansen kunne fortælle om sporvogne og om museet.

Men der er nye sporveje på vej i Gladsaxe: i første række Hovedstadens Letbane langs ring 3. Desuden forbereder Københavns Kommune, Gladsaxe Kommune og Region Hovedstaden pt. endnu en letbane fra Nørrebro Station via Husum til Gladsaxe Trafikplads.

Udstillingen består af forklarende plancher, fotos, skærme og brochurer.
Gamle, originale stoppesteds- og destinationsskilte smykker i udstillingen.

I udstillingen fortælles om erfaringerne fra udlandet med moderne sporveje, og de besøgende kan desuden få en del at vide om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og den store frivillige indsats, der er drivkraften bag museet.

Udstillingen på Gladsaxe Hovedbibliotek, der er blevet til i samarbejde med Gladsaxe Lokalhistoriske Forening og Biblioteket, kan beses mandag-fredag kl. 8-19, lørdage kl. 10-14 og søndage kl. 13-17. Gladsaxe Hovedbibliotek er beliggende på adressen Søborg Hovedgade 220, 2860 Søborg.

Ja, hvor blev linie 16 af?

Foto: John Bodholdt Nielsen