10. maj 2018: REO-bussen næsten klar igen

Museets REO-bus fra 1934 har gennem årene haft diverse problemer med benzinmotoren, bl.a. en revnet blok. Ved kontakter i USA lykkedes det at skaffe en anden blok, men som desværre ikke var helt magen til og passede, så den dermed ikke lige kunne erstatte den defekte del.

Den fra USA erhvervede blok og selve motoren blev kørt til firmaet TMDT i Ribe og efter nogle måneder er motoren nu igen køreklar igen efter en total hovedreparation. Til denne store omkostning fik Sporvejsmuseet en større donation fra Rutebilejernes Arbejdsgiverforenings Støttefond, der muliggjorde at denne historiske benzinbus igen kan komme ud at køre.

De første prøveture foregår naturligvis på Sporvejsmuseets efterhånden større gadenet, idet der nu på asfaltvej kan køres hele vejen rundt om Bushallen. Der forestår dog endnu nogle justeringer af motor, idet alt har været skilt ad for den gennemgribende renovering.

De 3 øverste billeder taget af Henrik Jensen - de 2 nederste samt tekst af
Erik Storgaard