Til pressen         
SPORVEJSMUSEETSKJOLDENÆSHOLM

15. juni

Takt og tone på museet

Der er masser af musik i gamle sporvogne og busser – i både bogstavelig og overført betydning. Men ud over de historiske køretøjer mobiliserer Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm i sæsonen 2018 også regulære orkestre ved mindst en halv snes lejligheder.

En spilleglad oktet, Sweepy Swing, er på Sporvejsmuseets program for første gang søndag 24. juni kl. 12.30, hvor orkestret introduceres af lederen af Sporvejsmuseet, Mikael Lund. Den musikalske underholdning finder efter planen sted i Sporvejsmuseets historiske bindingsværksremise – Valby Gamle Remise – men den nye busudstillingshal er også en mulighed. Sporvejsmuseet har i årenes løb benyttet tre af de store remise- og garagebygninger til musikalsk underholdning. Disse bygninger er i sagens natur ikke bygget til dette formål, men det har vist sig, at akustikken i de store rum fyldt med museumsvogne er forbavsende god.

Oktetten Sweepy Swing byder på både nyt og gammelt. De spilleglade Sweepy’er med den charmerende sangerinde Lisbeth Sørensen i front som solist og intertainer vil guide publikum igennem en perlerække af sjove, kendte og swingende melodier. Der er musik fra den danske film- og revyskat, og der er kendte og iørefaldende temaer fra det store udland. Og latinamerikanske rytmer, der er lige til at danse efter! Alt spilles i en lydstyrke, der er afpasset publikum og det aktuelle spillested.

Medlemmerne af Sweepy Swing har spillet sammen i flere år og dyrker musikken, fordi de kan lide den, og fordi de kan lide at gøre andre glade. Og så kan de lide at finde iørefaldende musik, som ikke spilles af alle andre. ”Vi kan lide, at det swinger”, siger de selv. Sweepy Swing kan opleves igen søndag 29. juli, lørdag 4. august og søndag 12. august, alle dage med start kl. 12.30.

Den ældste musikalske tradition på Sporvejsmuseet tegner Basie Trust Big Band sig for. Det berømmede jazz-bigband under ledelse af Per Vadmand gæster i år museet søndag 26. august med en koncert i to afdelinger med start kl. 13. Basie Trust Big Band er hjemmehørende i Ringsted, men har medlemmer fra hele Sjælland.

Ruds-Vedby Garden lagde ud med piber og trommer og elegant eksercits ved sæsonens første dag, 27. april. Gardens medlemmer bidrog også til festlighederne ved museets 40 års jubilæum 26. maj, og de kan igen opleves søndag 1. juli, lørdag 28. juli og den næstsidste dag i sæsonen 2018, lørdag 15. december. Den sidstnævnte dato er i weekenden, hvor museet genåbner midt i vinterpausen med en række juletraditioner, heriblandt vaskeægte spillemandsmusik.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Museet er åbent lørdage og søndage 10-17. I skolernes sommerferieperiode 26. juni-19. august alle ugens dage kl. 10-17 på nær mandag. Mandage er museet lukket. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Oktetten Sweepy Swing med sangerinden Lisbeth Sørensen i front kan opleves for første gang
på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm søndag 24. juni.

Basie Trust Big Band med hjemsted I Ringsted har status som den ældste tradition i
Sporvejsmuseets musikalske program. Årets koncert i to afdelinger finder sted søndag 26. august.


Ruds Vedby Garden kan opleves i alt fem gange i løbet af Sporvejsmuseets sæson 2018.
Næste gang søndag 1. juli.