7. august

Store veteraner, stjerner og jazz på Sporvejsmuseet

Der er god plads på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, både inde og ude. Især det sidste er praktisk, når der kommer et selskab på 27 veteranlastvogne på visit! De store veteraner kan opleves lørdag 25. august i tidsrummet 11.30-14.

Men der er meget mere på programmet i weekenden 25.-26. august. Lørdag 25. august køres med ægte hestekræfter, når den bevarede hesteomnibus, som Københavns Sporveje pensionerede for 101 år siden, er i trafik mellem museet og Skjoldenæsholm Hovedgård. Samme dag er sidste lørdag i august, og det betyder - traditionen tro - at Sporvejsmuseet har besøg af amatørastronomer fra Københavns Astronomiske Forening, der inviterer på sightseeing i universet ved hjælp af de medbragte avancerede stjernekikkerter. Museet har af samme grund åbent denne lørdag til kl. 22. Det giver samtidig museets gæster mulighed for at opleve aftenstemningen med gamle gadelygter og sporvognenes smukke linielanterner. Der er desuden gensyn med københavnske natsporvogne, som de tog sig ud indtil 1958, da busser overtog natkørslen.

Dagen efter, søndag 26. august, byder Sporvejsmuseet på en anden mangeårig tradition, når jazz-bigbandet Basie Trust Big Band giver koncert i to afdelinger fra kl. 13. Jazzorkestret ledes af Per Vadmand, Vigersted. Orkestret er hjemmehørende i Ringsted, men orkestrets medlemmer kommer i øvrigt fra mange sjællandske lokaliteter.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Indtil 19. august er museet åbent alle ugens dage kl. 10-17 på nær mandag. Derefter er museet åbent i weekenderne kl. 10-17, lørdag 25. august dog til kl. 22. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

Det er altid sæson for skøjteprinsesser på gamle lastbiler. Foto: Søren Palsbo.

De ældste lastbiler var som oftest mindre end nutidens og kan derfor parkere i Sporvejsmuseets museumsgade. Foto: Morten E. Storgaard.

Koncerter med Basie Trust Big Band har været en årligt tilbagevendende tradition på Sporvejsmuseet i mere end 25 år. Foto: Torben Liebst.