Stjerner i mange farver på Sporvejsmuseet

For sidste gang i sæsonen 2018 er der lørdag 29. september mulighed for at opleve nære og fjerne stjerner på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Museet holdes denne sidste lørdag i september åbent til kl. 22, så museets gæster kan se sporvognenes smukke farvede lanterner efter mørkets frembrud og opleve aftenstemningen med de gamle gadelygter. Disse nære stjerner kan opleves uanset, hvad vejret har tænkt sig.

Det er derimod vigtigt, at vejret er smukt og himlen så godt som skyfri, når der skal kigges på de fjerne stjerner. Museet har igen besøg af amatørastronomer fra Københavns Astronomiske Forening, som viser rundt i Universet ved hjælp af deres computerstyrede stjernekikkerter. Skulle vejret drille, så er der alligevel mulighed for at få en masse at vide om stjerner og planeter. Amatørastronomerne har selvfølgelig en Plan B, som betyder, at man rykker inden døre og kan gengive stjernehimlen på en stor skærm. Ikke helt så fantastisk som ”the real thing”, men alligevel spændende og lærerigt. De fjerne stjerner har forskellige farver alt efter, hvor varme de er.

Og nåede man ikke den sidste københavnske natsporvogn i 1958, så er der ingen grund til at ærgre sig. Der kommer altid en natsporvogn til på Sporvejsmuseet!

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er åbent i weekenderne kl. 10-17, lørdag 29. september dog til kl. 22. I skolernes efterårsferie (uge 42) er museet åbent alle dage kl. 10-17. Sæsonen slutter søndag 21. oktober. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk