Medlemsrejser til udenlandske sporvejsbyer

Du kan læse mere om
medlemskab
af
Sporvejshistorisk Selskab
her.

Turafdelingen/ Mikael Lund (tlf. 4045 8210),

e-mail: turafdelingen@sporvejsmuseet.dk 

 

Forårsrejse til Innsbruck og München

Som tidligere forhåndsannonceret i BYtrafik arrangeres i maj 2018 en rejse til de spændende sporvejsbyer Innsbruck i Østrig og München i Tyskland. Der er ca. 2 timers transporttid mellem de to byer.

Vi kommer til at bo tre nætter i Innsbruck efterfulgt af 4 overnatninger i München.

Rejsen finder sted med fly til og fra München, og der er afrejse fra Københavns Lufthavn lørdag den 5. maj 2018 om formiddagen og hjemkomst lørdag den 12. maj 2018 om aftenen.  

Prisen for denne rejse ligger på niveau med de seneste års lange forårs- og efterårsture og vil andrage 6.750 kr. for rejse og ophold i delt dobbeltværelse og 8.650 kr. for enkeltværelse. Disse priser er dog med forbehold for, at der ikke sker ændringer i de foreløbigt indhentede priser på fly og hotel.

Skulle man tilmelde sig til delt dobbeltværelse uden at kunne angive en makker, må man acceptere et enkeltværelse med deraf afledt merpris hvis der ikke viser sig nogen at dele med.

Prisen inkluderer flyrejse København – München tur/retur, transport fra München til Innsbruck og tilbage til München igen samt de nævnte 7 overnatninger på hotel med morgenmad.

Der vil som altid blive søgt arrangeret både remisebesøg og kørsel med gammelt materiel. Et mindre beløb for udgifterne hertil er inkluderet i ovennævnte priser. Eventuelle restudgifter vil som sædvanlig blive opkrævet undervejs.

Prisen inkluderer ikke rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Bindende tilmelding sker ved senest torsdag 18. januar 2018 at indbetale depositum 3.000 kr. pr. person til turafdelingens konto (reg.nr. 1551)  

                                                                                                          16 81 34 78

                                                                                                             Sporvejshistorisk Selskab

                                                                                                             Turafdelingen v/Mikael Lund

På girotalonen/meddelelsesrubrikken i Netbank anføres ”München dobbelt’’ hhv. ’’München enkelt’’.

Selv om fristen for betaling af depositum først er 18. januar 2018, vil det være af stor hjælp, hvis man så hurtigt som muligt tilmelder sig på mail og eller pr. brev/telefonisk, således at vi snarest har et godt overblik over hvor mange pladser, der skal reserveres. Dette især af hensyn til den relativt korte svartid hos flyselskaberne. Det vil også være af stor værdi, hvis ellers faste turdeltagere giver besked, ifald de IKKE skal med. Der er jo efterhånden en glædelig bruttodeltagerliste på over 80 personer. Seneste tur til Sofia havde 43 deltagere.

Skulle man tilmelde sig efter tilmeldingsfristen, kan vi ikke garantere den annoncerede pris, da der kan ske ændringer både i flypris og hotelpris.

Skulle der være spørgsmål eller kommentarer til turen, er du ligeledes velkommen til at kontakte Mikael Lund på tlf. 40458210 eller pr. mail: turafdelingen@sporvejsmuseet.dk.

Med venlig hilsen

Turafdelingen                                             

 

 

Efterårsrejser til det østlige Tjekkiet hhv. Potsdam/Brandenburg

Som tidligere forhåndsannonceret i BYtrafik arrangeres i september 2018 en tur til de tre spændende tjekkiske sporvejsbyer Brno, Olomouc og Ostrava. Det bliver med fly til og fra Prag (derfra bus til Ostrava), og der bliver lagt et ophold i Prag ind til sidst.

Det har tidligere været nævnt at turen vil finde sted i uge 38, men det er nu ændret til UGE 39 med afrejse fra København sandsynligvis fredag eftermiddag 21. september og retur søndag 30. september først på eftermiddagen. Der satses p.t. på 3 overnatninger i Ostrava, 4 overnatninger i Brno (muligvis 1 i Olomouc og 3 i Brno) og 2 overnatninger i Prag.

Jeg kan endnu ikke oplyse prisen for turen, idet der først skal indhentes mere konkrete tilbud på fly og hoteller, men vi håber,   at prisen kan holdes på et niveau af omkring 7.750 kr. for delt dobbeltværelse og omkring 9.500 kr. i enkeltværelse. Det er lidt højere end normalt, men til gengæld er det for 9 overnatninger.

Et alternativ kan være udrejse først søndag 23. september og dermed kun syv overnatninger. Så bliver prisen lidt billigere, men til gengæld bliver der så ikke noget ophold i Prag til sidst – og Prag er jo altid et besøg værd og nu endnu mere et »must«, efter at Sporvejsmuseet har fået sin egen vogn fra Prag.

Den sene efterårstur afvikles som sædvanlig i uge 43. Målet er de to sporvejsbyer Potsdam og Brandenburg på vestsiden af Berlin. Det bliver med bus fra Ballerup/Høje Taastrup onsdag 24. oktober kl. ca. 08.20/08.45 til Gedser, færge til Rostock og så igen bus til Potsdam, hvor der bliver 4 overnatninger. Hjemrejse søndag formiddag 28. oktober.

Her forventes et prisniveau på ca. 3.000/3.250 kr. i delt dobbeltværelse og ca. 3.750/4.000 kr. i enkeltværelse.

På begge ture vil der som altid blive søgt arrangeret både remisebesøg og kørsel med gammelt materiel. Et mindre beløb for udgifterne hertil vil være inkluderet i ovennævnte priser. Eventuelle restudgifter vil som sædvanlig blive opkrævet undervejs.

Dette er en tidlig annoncering af de to efterårsture, men af hensyn til planlægningen vil det være af meget stor hjælp, hvis man så hurtigt som muligt pr. mail til turafdelingen@sporvejsmuseet.dk eller på tlf. 40 45 82 10 giver besked om interesse i en eller begge ovennævnte ture. Også en tilkendegivelse af evt. manglende interesse vil være værdifuldt at vide. Kredsen af potentielle turdeltagere ud af den eksisterende turdeltagerkreds er nemlig på over 70!

Depositum til Tjekkiet-turen vil andrage 3.000 kroner og for Potsdam/Brandenburg vil det være 1.500 kroner.

 

Med venlig hilsen

Mikael Lund / Turafdelingen

Konto 1551 - 16 81 34 78.