Medlemsrejser til udenlandske sporvejsbyer

Du kan læse mere om
medlemskab
af
Sporvejshistorisk Selskab
her.

Turafdelingen/ Mikael Lund (tlf. 4045 8210),

e-mail: turafdelingen@sporvejsmuseet.dk

 

 

Medlemsture i 2017

 

Efterårsrejse til Polen

Som tidligere forhåndsannonceret i BYtrafik arrangeres i september 2017 en rejse til Poznan og Wroclaw i Polen. Begge byer er historisk interessante i sig selv, og så har de rimeligt store sporvejssystemer med en ganske varieret vognpark med en blanding af gammelt og nyt.

Vi kommer til at bo først i Poznan (4 overnatninger) og siden i Wroclaw (3 overnatninger). Tirsdag formiddag tager vi toget fra Poznan til Wroclaw (ca. 2 timer).

I forhold til det tidligere udmeldte har vi ændret lidt på udrejse- og hjemrejsedato, således at det vil være muligt både at deltage i Polens-turen og deltage i åbningen af første del af Letbanen i Aarhus, hvor åbningsdatoen nu er fastsat til lørdag 23. september.

Rejsen til Polen finder sted med direkte fly, og der er afrejse fra Københavns Lufthavn fredag 15. september 2017 lige over middag (kl. 12.35) til Poznan og hjemkomst fredag 22. september 2015 kl. 14.00 fra Wroclaw.

Prisen for denne efterårsrejse er 6.250 kr. for rejse og ophold i delt dobbeltværelse og 7.850 kr. for enkeltværelse. Disse priser er med forbehold for at hotelværelser kan skaffes til den kalkulerede pris.

Skulle man tilmelde sig til delt dobbeltværelse uden at kunne angive en makker, må man acceptere et enkeltværelse med deraf afledt merpris. Selvfølgelig vil vi i turafdelingen prøve at løse sagen.

Der vil som sædvanlig blive arrangeret remisebesøg og hvor muligt udflugt med gammelt materiel.

Prisen inkluderer flyrejse København - Poznan/Wroclaw tur/retur, tog Poznan/Wroclaw, transport fra og til lufthavn i Polen samt de nævnte 7 overnatninger på hotel med morgenmad. Desuden er et mindre beløb til remisebesøg m.m. inkluderet i prisen. Eventuelle restudgifter til dette vil blive opkrævet undervejs.

Prisen inkluderer ikke rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Bindende tilmelding sker ved at indbetale depositum 2.500 kr. pr. person til foreningens konto (reg.nr. 1551)

16 81 34 78

Sporvejshistorisk Selskab

Turafdelingen v/Mikael Lund

senest torsdag 6. juli 2017.

 

På girotalonen/meddelelsesrubrikken i Netbank anføres »Polen dobbelt«. Hvis der ønskes enkeltværelse, skrives »Polen enkelt«.

Da der er relativ kort svartid hos flyselskaberne, skal vi bede om, at man så hurtigt som muligt tilmelder sig på mail og eller pr. brev/telefonisk, således at vi rimelig snart har et godt overblik over hvor mange pladser, der skal reserveres.

Skulle man tilmelde sig efter tilmeldingsfristen, vil vi gøre, hvad vi kan for at skaffe plads, men vi vil ikke kunne garantere den annoncerede pris, da der kan ske ændringer både i flypris og hotelpris.

Skulle der være spørgsmål eller kommentarer til turen, er du ligeledes velkommen til at kontakte Mikael Lund på tlf. 4045 8210 eller mail til: turafdelingen@sporvejsmuseet.dk.

Med venlig hilsen

Turafdelingen  

 

Uge 43-rejse til Sofia (Bulgarien)

Der har været forskellige overvejelser omkring destinationen for den korte efterårstur i uge 43, men vi er nu endt med at have besluttet os for Sofia i Bulgarien, der har et stort sporvejsnet med både meterspor og normalspor. I tillæg har de også et stort trolleybusnet. Vejret i Bulgarien skulle være ganske fornuftigt sidst i oktober måned. Sofia har en meget varieret vognpark, og på normalsporet kører man endnu til dels med ældre vogne fra Bonn, og til metersporet er man netop nu i gang med en større anskaffelse af brugte ledvogne med midterled fra Basel. Så der vil være masser at se på,= samtidig med at Bulgarien i de senere år har udviklet sig til et stort turistland.

Rejsen finder sted med direkte fly, og der er afrejse fra Københavns Lufthavn tirsdag 24. oktober 2017 om eftermiddagen (kl. 16.15) og hjemkomst lørdag 28. oktober 2015 kl. 15.45. Der er ikke direkte fly onsdage og søndage, hvorfor vi har valgt at lægge turen som en tirsdag-til-lørdagstur.

Prisen for turen ligger ikke helt fast endnu, men forventes at komme til at ligge på ca. 3.950 kroner i delt dobbeltværelse og ca. 4.950 kroner i enkeltværelse.

Prisen inkluderer flyrejse København-Sofia tur/retur, bus fra Sofia lufthavn til hotel og retur og 4 overnatninger på hotel med morgenmad.

Der vil blive søgt arrangeret remisebesøg og udflugt med historisk sporvejsmateriel.

Prisen inkluderer ikke rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Bindende tilmelding sker ved at indbetale depositum 1.500 kr. pr. person til foreningens konto (reg.nr. 1551)                                         

16 81 34 78

Sporvejshistorisk Selskab

Turafdelingen v/Mikael Lund

senest onsdag 9. august 2017.

 

På girotalonen/meddelelsesrubrikken i Netbank anføres »Sofia dobbelt«. Hvis der ønskes enkeltværelse, skrives »Sofia enkelt«.

Da der er relativ kort svartid hos flyselskaberne, skal vi bede om, at man så hurtigt som muligt tilmelder sig/tilkendegiver interesse på mail og eller pr. brev/telefonisk, således at vi rimelig snart har et godt overblik over hvor mange pladser, der skal reserveres.                         

Mikael Lund/Turafdelingen

 

Rejseprogram 2018 og 2019

Vi arbejder i øjeblikket på forslag til turdestinationer i 2018 og 2019. Som sædvanlig modtager vi gerne forslag hertil. Vi regner med at kunne offentliggøre planerne i oktober-nummeret af BYtrafik.

Mikael Lund/Turafdelingen