Udstillinger

 

          


Museet præsenterer i 2016 flere forskellige udstillinger!

Farvel til de ældste
 - sporvejsnettet var fra maj 1966 - i 2016 for 50 år siden - blevet så stormasket, at Københavns Sporveje kunne undvære de ældste vogne. Det blev markeret med en afskedskavalkade 1. maj 1966. Samtidig blev sporvognslinje 9 til to buslinjer: 9 og 18.

Bussernes hus - En af de nyopførte bygninger på Sporvejsmuseet er en 2.700 kvadratmeter stor busgarage til museets ikke-skinnegående museumsvogne. I udstillingen belyses bygningens betydning og arbejdet med Sporvejsmuseets store vognpark af museumsbusser. En af Londons busgarager - Stockwell Bus Garage - er en af de få af den slags bygninger på verdensplan, som er klassificeret som bevaringsværdig for sine arkitektoniske og historiske værdier. Udstillingen fortæller om Londons berømte busgarage, der er to en halv gang større end Sporvejsmuseets nye garage.

Bus i hus
 - I udstillingen fortælles om fundet af en gammel københavnsk strøgbus fra 1929, da et sommerhus i Saunte i Nordsjælland skulle rives ned.

Aarhus Letbane - landets første letbane begynder at køre i Aarhus i 2017. I Valby Gamle Remise fortælles om anlægsarbejderne og visionerne med demoderne sporvogne i Aarhus og det store opland, som letbanen betjener.

Telefonens templer
 - Sporvejsmuseets største stykke gadeinventar - den klassiske frederiksbergske telefonkiosk - fylder 100 år. Hvad var en telefonkiosk? Det har de yngste generationer formentlig svært ved at forestille sig. En lille udstilling i den gamle telefonkiosk fortæller om telefonens barndom og telefonkioskerne, hvoraf de første åbnede i København i 1896.